fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is een artrose voet?

Een artrose voet is een degeneratieve gewrichtsaandoening die optreedt wanneer het kraakbeen in de gewrichten van de voet begint te verslechteren. Dit kraakbeen fungeert normaal gesproken als een schokdemper en zorgt voor soepele beweging. Wanneer het kraakbeen echter versleten raakt, kunnen de botten in de gewrichten wrijven, wat leidt tot pijn, zwelling en stijfheid in de voet.

Artrose kan een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van uw leven. Het kan dagelijkse activiteiten bemoeilijken, zoals lopen, staan en sporten. Gelukkig zijn er behandelingsopties beschikbaar om de symptomen te verlichten, waaronder fysiotherapie, medicatie en orthopedische hulpmiddelen zoals steunzolen.

Het is belangrijk om met een medische professional te spreken als u vermoedt dat u artrose heeft. Een vroege diagnose en behandeling kunnen helpen om de voortgang van de aandoening te vertragen en de pijn te beheersen, zodat u uw mobiliteit en levenskwaliteit kunt behouden.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen artrose voet – Heb ik artrose?

Het vaststellen of u artrose in de voet hebt, vereist meestal een combinatie van medische beoordelingen en diagnostische tests. Het is belangrijk om bij aanhoudende gewrichtssymptomen altijd een arts te raadplegen. Artrose is een chronische aandoening, maar er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om de symptomen te verlichten en de voortgang van de aandoening te vertragen. Een vroege diagnose en behandeling kunnen helpen om de kwaliteit van leven te behouden.

Artrose in de voet komt het meest voor in het gewricht van de grote teen en het enkelgewricht. Bij artrose kunt u verschillende voetklachten ervaren, zoals:

 • Ophoping van vocht in het gewricht
 • Het beperken van bewegingen
 • Standsverandering
 • Stijfheid (vooral ’s morgens na een lange periode niet bewegen)
 • Tijdens het bewegen veel pijn
 • Krakend geluid/gevoel

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing bij artrose?

Artrose is helaas een klacht wat nooit helemaal weg gaat, maar de pijn is wel te verminderen. Het is namelijk er belangrijk om wel gewoon in beweging te blijven, door het bewegen wordt het verslechteringsproces vertraagt. Heeft u last van artrose in de knie, voet of enkel dan kan het dragen van steunzolen helpen. Door het dragen van steunzolen wordt de belasting op de gewrichten verminderd en bent u eerder bereid om te bewegen.

Hoe helpen fusselastic steunzolen bij artrose?

Fusselastic steunzolen kunnen bijdragen aan de verlichting van symptomen bij artrose vanwege hun specifieke kenmerken en voordelen:

 1. Ondersteuning en Drukvermindering: Fusselastic-steunzolen zijn op maat gemaakt om de natuurlijke vorm van jouw voeten te volgen. Ze bieden gerichte ondersteuning aan de voetboog en kunnen helpen de druk op de gewrichten, die door artrose zijn aangetast, te verminderen. Dit kan de pijn en ongemakken verminderen die gepaard gaan met artrose.
 2. Schokabsorptie: De steunzolen zijn vaak voorzien van schokabsorberende materialen die de impact van elke stap helpen opvangen. Dit kan helpen om de belasting op de gewrichten te verminderen en de schokken te absorberen die anders zouden bijdragen aan pijn en slijtage.
 3. Verbeterde Gewrichtspositie: Fusselastic-steunzolen kunnen ook helpen om de juiste gewrichtspositie te behouden. Bij artrose is het behouden van een goede uitlijning van de gewrichten belangrijk om overmatige slijtage te voorkomen. De steunzolen kunnen eventuele afwijkingen in het looppatroon corrigeren.
 4. Comfort en Mobiliteit: Fusselastic-steunzolen zijn doorgaans comfortabel om te dragen, zelfs gedurende langere periodes. Dit kan jouw mobiliteit verbeteren en ervoor zorgen dat je actief kunt blijven, wat belangrijk is om de spieren rond de gewrichten te versterken en verdere degeneratie te voorkomen.
 5. Individuele Aanpassing: Het feit dat Fusselastic-steunzolen op maat worden gemaakt, betekent dat ze specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van jouw voeten en jouw unieke looppatroon. Dit maximaliseert hun effectiviteit bij het verlichten van artrose-symptomen.

Het is belangrijk op te merken dat steunzolen geen genezing bieden voor artrose, maar eerder een ondersteunende rol spelen bij het verlichten van symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met deze aandoening. Voor een volledige behandeling van artrose is het vaak nodig om meerdere benaderingen te combineren, waaronder medicatie, fysiotherapie en leefstijlaanpassingen, zoals gewichtsbeheersing en lichaamsbeweging.

  Cart