fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is artrose?

Artrose is een heel vervelende klacht. Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen in het gehele gewricht achteruit. Het kraakbeen, wat zich tussen deze gewrichten bevindt, wordt dunner en zachter. De pijn die u dan ervaart komt door de verandering in en rond het gewricht. In meerdere gewrichten komt artrose voor. Dit zorgt vaak voor stramme en stijve gewrichten, zwellingen en ontstekingen. De oorzaken van artrose zijn verschillend, dit kan bijvoorbeeld komen door: een ongeval, een aangeboren afwijking, gewrichtsaandoening, erfelijke factor, hogere leeftijd, overgewicht of zware belasting op de gewrichten.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen artrose

Artrose in de voet komt het meest voor in het gewricht van de grote teen en het enkelgewricht. Bij artrose kunt u verschillende klachten ervaren, zoals:

 • Ophoping van vocht in het gewricht
 • Het beperken van bewegingen
 • Standsverandering
 • Stijfheid (vooral ’s morgens na een lange periode niet bewegen)
 • Tijdens het bewegen veel pijn
 • Krakend geluid/gevoel

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing bij artrose?

Artrose is helaas een klacht wat nooit helemaal weg gaat, maar de pijn is wel te verminderen. Het is namelijk er belangrijk om wel gewoon in beweging te blijven, door het bewegen wordt het verslechteringsproces vertraagt. Heeft u last van artrose in de knie, voet of enkel dan kan het dragen van steunzolen helpen. Door het dragen van steunzolen wordt de belasting op de gewrichten verminderd.

Fusselastic VS reguliere steunzool

Artrose is een benaming voor slijtage van het kraakbeen.

Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog / podotherapeut die vaak hard en statisch is, is Fusselastic een dynamische/ verende steunzool die zorgt doormiddel van een vering dat de harde schokken van de ondergrond worden opgevangen en de natuurlijke beweging van de voet weer herstelt. Daarnaast zorgt de steunzool ook voor een betere doorbloeding en worden de pezen & spieren gestimuleerd waardoor deze in goede conditie blijven.

  Cart