fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Veelgestelde vragen

Vragen rondom pijn & voetproblemen

Helpt Fusselastic ook tegen rugklachten?

Rugklachten hebben vooral te maken met een verkeerde houding. Doordat je voet na verloop van tijd doorzakt krijgen veel mensen automatisch een voorovergebogen houding waardoor ze rug, schouder en nek klachten krijgen. De Fusselastic steunzool zorgt ervoor dat de voorvoet weer omhoog komt door het speciale kussentje onder de bal van de voet, en dat zorgt dat ervoor dat je weer rechtop komt. Door rechtop te staan wordt de houding verbeterd en zullen rugklachten, schouder- en nekklachten verminderen.

Helpt Fusselastic ook tegen artrose?

Een andere benaming voor artrose is slijtage. Wat versleten is kunnen we niet herstellen, echter kunnen we wel de gevolgen verminderen door de juiste ondersteuning met een Fusselastic steunzool. Fusselastic zorgt ervoor dat de druk en de schokken opgevangen worden door de verende werking. Tevens wordt de belasting minder op de gewrichten en zal daardoor de pijn verminderen. Vele mensen met artrose en andere gewrichtsproblemen wandelen nu weer met plezier in de natuur of door de stad.

Kan Fusselastic helpen bij hielspoor problemen?

Bij hielspoor is het belangrijk dat de druk op de hiel wordt verminderd zodat het herstel sneller kan verlopen. De Fusselastic steunzool zorgt ervoor dat de druk van de hiel wordt verminderd en tijdens het bewegen de schokken worden opgevangen door de vering.

Is Fusselastic geschikt voor platvoeten?

Bij platvoeten is het afwikkelen van de voet moeilijk, waardoor men moeilijker gaat wandelen en dat geeft vermoeidheid. De Fusselastic steunzool brengt de voet in het midden weer omhoog waardoor de platvoet weer een “normale” voet wordt, die het afwikkelen van de voet verbetert, correctie brengt in de houding en doorbloeding van voeten en benen optimaal maakt.

Ik heb suikerziekte en veel last van een doof gevoel in de tenen. Is Fusselastic een oplossing?

Bij een diabetische voet is het belangrijk dat er geen beschadiging ontstaat aan de tenen en dat deze een goede doorbloeding krijgt. De Fusselastic steunzool zorgt -door het speciale kussentje onder de bal van de voorvoet- ervoor dat de voorvoet omhoog komt en de tenen vrij in de schoen komen te liggen. Door de verende werking en massage wordt de bloedcirculatie van de voet verbeterd.

Mijn voeten zijn doorgezakt. Helpt Fusselastic dan nog?

De doorgezakte voet word door de Fusselastic steunzool weer omhoog gebracht. De verende steun geeft het natuurlijk verende effect weer terug. Uw voet gaat beter afwikkelen en u krijgt door de driepuntsvering van Fusselastic een betere stabiliteit.

Ik heb brandende voeten. Is Fusselastic een oplossing?

Brandende voeten hebben te maken met teveel druk op de voorvoet en met slechte doorbloeding. De Fusselastic steunzool zorgt dat de druk van de voervoet wordt ontlast en door de massage onder de bal van de voet wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Helpt Fusselastic tegen vermoeide benen en kramp in de kuiten?

Vermoeide benen en kramp in de kuiten hebben te maken met slechte vering van de voeten en slechte bloedcirculatie van je voeten en je benen. Fusselastic steunzolen zorgen door de speciale verende werking en massage onder de voet, dat je je voet makkelijk gaat afwikkelen, betere schokdemping krijgt en betere doorbloeding krijgt.

Vragen rondom dragen van de steunzolen

Kan ik Fusselastic ook in sportschoenen dragen?

Ja. De Fusselastic steunzool geeft de beste demping tijdens het lopen en ontlast de druk van de voorvoet en hiel optimaal. Ook het afwikkelen van de voet wordt beter hierdoor. Er zijn zelfs proftennissers en profvoetballers die de Fusselastic steunzolen gebruiken in hun sportschoenen.

Moet ik een grotere maat schoenen nemen?

Nee, de Fusselastic steunzool is zo dun (slechts 1 mm dik) dat deze in alle schoenen gedragen kan worden (ook in damesschoenen met hoge hakken, laarzen en zelfs in open schoenen !). Ook het voetbed in de originele schoen hoeft niet verwijderd te worden wat bij podologische steunzolen vaak wel het geval is.

Hoe werken de Fusselastic steunzolen?

Door middel van de wisselwerking tussen het verende deel (ondersteuning door verend metaal, Zweeds staal) en de poolyrethaan rubberen kussentjes (massagepelot) wordt het gebrek aan natuurlijke ondersteuning opgevangen door de Fusselastic steunzolen. Door de verbetering van uw voetstand wordt ook uw houding verbeterd. Ook worden de drukpunten die de pijn veroorzaken ontlast. De verende werking zorgt er voor dat uw voetspieren weer actief worden, die de bloedsomloop in uw voeten en benen zal stimuleren.

Waarvoor dienen de massagepelotten?

De massagepelotten ontlasten de voorvoet, de tenen en neemt de beknellingen weg. Het zorg ook voor een massage onder de bal van de voet en stimuleert de doorbloeding van het gehele lichaam.

Kan ik de steunzolen uitproberen?

Tijdens de afspraak met de consulent kunt u de Fusselastic model steunzolen thuis en in uw eigen schoenen uitproberen. Daarna worden uw eigen set steunzolen geproduceerd op basis van uw voetafdruk. Het is niet mogelijk om de steunzolen van de consulent voor langere tijd uit te proberen.

Vragen rondom (de productie van de) steunzolen

Hoe wordt er een voetafdruk gemaakt?

Via een blauwdruk kunnen we de positie en de drukpunten van de voet zien. Onze consulent maakt met een zogeheten blauw drukapparaat per voet een blauwdruk met inkt en een voetafdrukroller.

Worden de Fusselastic steunzolen op maat gemaakt?

Fusselastic steunzolen worden altijd volledig op maat gemaakt in onze eigen fabriek in Duitsland. Nadat er bij u thuis een zogeheten blauwdruk van uw voeten is gemaakt wordt deze naar de fabriek gestuurd waar een ervaren podotherapeut m.b.v. de computer en uw gewicht uw drukpunten analyseert en volledig op maat een persoonlijke steunzool produceert.

Voor meer informatie over de voetafdruk

Waar bestaat het Fusselastic totaalpakket uit?

Het Fusselastic steunzolen pakket bestaat uit: 2 paar steunzolen- 2 paar reserve pelotten (massagekussentjes voor onder de bal van de voet) en 2 pakketten velcro klittenband voor 6 paar schoenen.

Zijn Fusselastic steunzolen goedkoper dan reguliere steunzolen?

Reguliere steunzolen kosten gemiddeld tussen de € 150 en € 250 per paar. Gemiddeld genomen gaan deze anderhalf tot maximaal twee jaar mee. Hieronder vindt u de kosten per dag vergeleken met die van Fusselastic steunzolen.

Over een paar jaar gemeten is de prijs van de Fusselastic steunzolen aanmerkelijk lager dan de prijs van reguliere steunzolen.

Het Fusselastic totaalpakket  bestaat uit 2 paar steunzolen – 2 paar reserve pellotten (massagekussentjes voor onder de bal van de voet) en 2 pakketten velcro klitteband voor 6 paar schoenen.

De belangrijkste verschillen met reguliere steunzolen zijn:
Het product gaat minimaal 10 jaar mee, het is daarmee een éénmalige investering in jaren loop- en wandelplezier. U hoeft dus niet steeds nieuwe steunzolen aan te schaffen en daarmee is de prijs uiteindelijk goedkoper.
De Fusselastic steunzolen passen in alle schoenen (ze zijn maar 1 mm dik)!
De Fusselastic steunzolen kunt u zelfs in open schoenen dragen (voor in de zomer).
De Fusselastic steunzolen zijn geschikt voor iedere schoen; wij zien vaak cliënten die het gewend zijn om aangepaste schoenen te kopen (die vaak duurder zijn dan normale schoenen). Zij stappen allemaal graag over op Fusselastic, vanwege deze voordelen.
De Fusselastic steunzolen geven echte steun en zorgen ervoor dat de 3-punts-vering in uw voet terugkomt. Reguliere steunzolen zijn hard, stug en zijn vaak te dik waardoor een grotere schoenmaat genomen moet worden. Ook moet het voetbed van de originele schoen verwijderd worden om de steunzool erin te kunnen leggen. De correctie die een dergelijke steunzool geeft is eenzijdig. De druk verdeling is niet optimaal omdat ze niet veren!
U zult dit verschil direct merken indien u een paar minuten loopt op een Fusselastic modelzool.

Vragen als u wilt bestellen/besteld hebt

Kan ik ook gespreid betalen?

Indien uw budget het niet toelaat om in één keer te betalen, dan is het in overleg met onze consulent altijd mogelijk om in maximaal 3 gespreide termijnen de factuur te betalen. Bij het bestellen dient een aanbetaling te worden gedaan aan de consulent. Deze aanbetaling is tevens het 1e termijn bedrag.

Daarnaast zijn de kosten voor de steunzolen van Fusselastic op te voeren als aftrekpost bij de Belastingdienst. Voor meer informatie bezoekt u de website van de Belastingdienst.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Wij vinden bieden de volgende garanties:

U heeft 5 jaar garantie op de basisvering van de steunzolen. Dit betekent garantie op breken & scheuren.

U heeft 3 maanden service garantie, vanaf de factuur datum. In deze 3 maanden kan er contact worden opgenomen en zal de klacht door uw consulent in behandeling worden genomen. Eventueel wordt er een aanpassing gedaan of ontvangt u een volledig nieuwe set. Mocht u na de aanpassing (max 2) uiteindelijk toch niet tevreden zijn dan wordt er 50% van het aankoopbedrag teruggestort.

Wat is de levertijd van de steunzolen?

De levertijd van de Fusselastic steunzolen is gemiddeld genomen vier tot zes weken nadat uw persoonlijke voetafdruk is gemaakt.

Kunnen de producten worden geretourneerd?

De accessoires kunnen worden geretourneerd, let wel; het product mag niet zijn gebruikt en moet in originele staat worden geretourneerd. U heeft hiervoor 14 dagen herroepingsrecht.

Voor onze steunzolen geldt wat anders; de steunzolen zijn volledig op maat gemaakt en kunnen na ontvangst niet simpelweg worden geretourneerd. We zullen er bij problemen en/of klachten alles aan doen om ervoor te zorgen dat de steunzolen prettig zitten en u er met veel plezier op kunt lopen. Na uw bestelling bij de consulent (dus het moment dat u de steunzolen besteld) heeft u wel 14 dagen herroepingsrecht (dit is in de regel nog net voordat de steunzolen in productie gaan).

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Nadat de consulent bij u langs is geweest en u de zolen heeft besteld, kunt u binnen 14 dagen na bestelling (ondertekening van het opdrachtformulier) de order kosteloos annuleren. Dit kunt u schriftelijk doorgeven (per mail of per post).

Na ontvangst van de steunzolen is het niet mogelijk van de overeenkomst en de aangegane verplichtingen af te zien.

Kan ik mij beroepen op de Colportagewet?

Nee dit kan niet. De colportagewet is niet van toepassing. Colportage is alleen van toepassing als onze firma onverwacht bij u aan de deur was gekomen. Fusselastic komt echter alleen bij u langs als u zelf om een afspraak heeft gevraagd.

Daarnaast is dit product gemaakt op basis van een persoonlijke voetmeting en kunt u de order binnen 14 dagen na tekening van het orderformulier nog annuleren; Indien u hier geen gebruik van maakt, vervalt het recht om de order alsnog te annuleren of de steunzolen te retourneren.

Vragen rondom contact met ons

Waar worden de Fusselastic steunzolen verkocht?

Fusselastic heeft 5 consulenten die door Nederland en België rijden en allen een eigen regio bedienen; zij zijn dus regelmatig in de buurt en brengen bezoek aan huis. Dit is belangrijk zodat u een model steunzool in uw eigen schoenen kunt proberen. Ook kunt u model zolen proberen in verschillende schoenen. Indien u steunzolen wilt bestellen, dan wordt terplekke een persoonlijke voetafdruk gemaakt

Hoe kan ik Fusselastic bereiken?

We zijn vanuit Nederland bereikbaar op het telefoonnummer 053 820 08 10 tussen 09.00 en 17.00 van maandag tot en met vrijdag. Vanuit Belgie belt u naar: 015 480 566.

U kunt ook altijd een bericht achterlaten op deze website of een e-mail sturen naar info@fusselastic.nl

Waar zit jullie hoofdkantoor?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Enschede. Dit is eigenlijk geen bezoekadres, hier is onze administratie en klantenservice gevestigd. Hier is in de regel geen Fusselastic consulent aanwezig. Alle Fusselastic steunzolen worden op maat gemaakt in onze fabriek in Duitsland (Balzheim).

De Fusselastic consulent komt graag vrijblijvend bij u thuis zodat u de steunzolen kunt bekijken en een modelzool kunt uitproberen.

Steunzolen Fusselastic

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart