fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is Ischias?

Ischias is genoemd naar de grote zenuw, de nervus ischiadicus, dit is een grote beenzenuw dat van de onderrug via de achterkant van het bovenbeen loopt tot helemaal aan de voet. Door teveel druk op deze zenuw ontstaat er een irritatie wat kan leiden tot pijn in de (lage) rug, billen en benen. Meestal zit de pijn aan één zijde.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen Ischias

Ischias zorgt voor pijn in één bil of been, het kan worden ervaren als een scherpe pijn. Bij het erger worden van de klachten kan de pijn zich zelfs uitbreiden van het onderbeen naar de tenen. De klachten kunnen dus verschillen van licht tot zeer hevige pijn, het veroorzaakt een stekende of branderige pijn. Behalve pijn kunt u ook andere klachten ervaren, zoals:

 • Spierzwakte
 • Spierkramp
 • Verdoofd gevoel in de benen, voet en/of tenen
 • Tinteling in de benen, voet en/of tenen

Andere symptomen van Ischias kunnen zijn:

 • Verminderde reflexen (in de knieën of enkels)
 • Moeite met rechtop staan
 • Moeite met het veranderen van houding
 • Pijn bij lang zitten
 • Onverwachte bewegingen kunnen zorgen voor pijnscheuten in het been of rug (bijv. hoesten, niezen)

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing tegen Ischias?

Ischias klachten verdwijnen (in de meeste gevallen) vanzelf binnen ongeveer zes weken. Bij Ischias klachten is het altijd verstandig om naar de huisarts te gaan, ook kan een fysiotherapeut helpen bij een genezing van Ischias. Een verkeerde houding en daardoor overbelasting van de rug is vaak de onderliggende oorzaak van Ischias, hierbij kunnen de Fusselastic steunzolen helpen bij het herstel. De Fusselastic steunzolen zorgen er namelijk voor dat de voeten weer in de juiste positie komen te staan, waardoor het lichaam een andere houding aanneemt en eventuele beknellingen wordt verlicht. De voet, de knie en de rug worden ontlast.

Fusselastic VS reguliere steunzool

Bij Ischias klachten is het belangrijk dat de voeten weer in een juiste positie worden gezet zodat er eventuele beknellingen worden opgeheven en de pijn wordt verminderd.

Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog / podothereapeut die vaak hard en statisch zijn, is de Fusselastic een dynamische/verende steunzool die ervoor zorgt dat de voetboog optimaal wordt ondersteund. De steunzool zorgt ervoor dat de voet in de juiste positie wordt gezet waardoor drukpunten en beknellingen worden opgeheven, de doorbloeding wordt geactiveerd en het lichaam weer in balans komt. Daarnaast heeft de verende werking effect op het terugbrengen van de natuurlijke beweging van de voet. De pezen & spieren worden gestimuleerd en blijven in goede conditie. Tijdens het lopen worden schokken opgevangen.

Door deze ondersteuning zouden de klachten van Ischias (lage rugpijn) moeten worden verminderd.

  Cart