fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Hoe voetklachten ontstaan

 

Tijdens ons hele leven lopen we gemiddeld in totaal 120.000 kilometer oftewel drie maal rond de aarde. Dat is meer dan 100 miljoen voetstappen. Bij iedere stap die u neemt, krijgen uw voeten een schok die een impact heeft van driemaal uw lichaamsgewicht. Om deze geweldige prestatie te kunnen volhouden, moeten uw voeten wel voldoende krachtig en flexibel zijn.  

Kracht en flexibiliteit van de voeten

Uw voeten bestaan uit een combinatie van botten, pezen, spieren, banden, bloedvaten en zenuwen. Deze onderdelen vormen samen vier voetgewelven. Een voetgewelf is een constructie die ervoor zorgt dat uw voeten weliswaar stevig zijn, maar toch een beetje kunnen inzakken tijdens het lopen. Daardoor is uw voet stevig, maar toch flexibel.

ontstaan voetklachten

De 3 belangrijke punten van uw voeten

3-puntsvering

De voetgewelven worden ondersteund door 3 steunpunten: de 3-puntsvering.

  1. grote bal
  2. kleine bal
  3. hielbeen

Een van die steunpunt bevindt zich midden in de hak van de voet en de twee andere bevinden zich in de bal van de voet: een steunpunt onder grote teen en een steunpunt onder de kleine teen. Door deze 3-puntsvering staat de voet stevig en stabiel, als een stoel met drie poten, maar krijgt de voet ook voldoende demping tijdens het lopen. De 3-puntsvering is essentieel voor het goed kunnen functioneren van uw voeten.

Voet- en andere klachten

In tegenstelling tot onze verre voorouders lopen wij niet meer met blote voeten door de natuur, maar zitten onze voeten verpakt in schoenen met stugge zolen waarmee wij meestal op een harde ondergrond, zoals beton en steen, lopen. Hierdoor veranderen onze voeten van vorm en verzwakken onze voetspieren, banden en pezen in de loop der jaren. Ook de 3-puntsvering van onze voeten wordt op die manier steeds minder goed.

Door het lopen op een harde ondergrond en het dragen van schoenen met stugge zolen gaat de 3-puntsvering in zijn geheel in kwaliteit achteruit. Zo verliest de voet langzaam zijn elasticiteit. Als de 3-puntsvering niet meer goed werkt, moet het lichaamsgewicht tijdens het lopen opgevangen worden door wervelkolom en gewrichten. Dit kan leiden tot allerlei verschillende klachten, zoals pijnlijke voeten door eeltvorming, hielspoor, artrose, zware en gezwollen voeten en benen, blauwe plekken en ook tot een pijnlijke rug en pijnlijke gewrichten in voeten, benen, rug en nek.

Het unieke van Fusselastic steunzolen is dat deze de natuurlijke 3-puntsvering weer helemaal kunnen herstellen. Door de geweldige vering en de optimale ondersteuning van Fusselastic steunzolen krijgen uw voeten hun kracht en flexibiliteit weer terug. Hierdoor worden voetklachten en klachten in rug, benen en nek voorkomen en kunnen bestaande klachten zelfs worden opgelost.

 

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart