fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Hallux Valgus

Wat is Hallux Valgus?

Hallux Valgus is een afwijkende stand van de grote teen. Bij Hallux Valgus is de grote teen scheef gegroeid in de richting van de andere tenen. Hierdoor ontstaat er een pijnlijke knobbel aan de buitenzijde van de grote teen en dit kan weer zorgen voor verschillende pijnklachten. Vrouwen hebben relatief vaker last van een hallux valgus dan mannen. Het is mogelijk dat dit kan komen door het dragen van “slechte schoenen”, maar het kan ook zijn dat een hallux valgus erfelijk is.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen Hallux Valgus

Doordat de grote teen richting de andere tenen groeit ontstaat er een knobbel aan de zijkant van de voet. Hierdoor past de voet vaak niet meer goed in de schoen of komt de knobbel constant langs de binnenkant van de schoen. Dit kan voor veel pijnklachten en irritatie zorgen. Symptomen kunnen zijn:

 • Er ontstaat eeltvorming (door wrijving tegen de binnenkant van de schoenen)
 • Schoenen knellen
 • De voet past vaak niet meer goed in de schoen doordat de hallux valgus “in de weg zit”
 • Vermoeide voeten
 • De huid is vaak rood en gezwollen

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing voor Hallux Valgus

Als u geen last heeft van de hallux valgus dan is behandelen niet altijd nodig. Bij veel pijn aan de hallux valgus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de (grote) teen wat meer ruimte in de schoen geeft. In het ergste geval kan de hallux valgus operatief worden verwijderd. De Fusselastic steunzolen helpen de klachten van een hallux valgus te verminderen. Door het gebruik van de steunzolen wordt de voet weer rechtgezet waardoor u weer een goede voetstand krijgt en de enkel niet meer naar binnen zakt. Het kussentje aan de voorzijde van de Fusselastic steunzool zorgt ervoor dat de druk op uw voeten en tenen wordt verminderd.

Fusselastic VS reguliere steunzool

Hallux valgus ontstaat vaak door het doorzakken van de voorvoet waardoor de voet langer en breder wordt. In combinatie met vaak te puntige schoenen komen de tenen te veel onder druk te staan.

Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog / podotherapeut die vaak hard en statisch is, is de Fusselastic steunzool een dynamische/ verende steunzool die voor de juiste ondersteuning onder de voorvoet zorgt doormiddel van het voetkussentje vooraan de steunzool. Dit zorgt ervoor dat de gehele voorvoet wordt ontlast en dat er minder druk op de tenen ontstaat. Hierdoor wordt de pijn vermindert (of weggenomen). Door de verende werking van de steunzool krijgen de voeten hun natuurlijke verende beweging weer terug. De pezen & spieren worden gestimuleerd en blijven in goede conditie. Tijdens het lopen worden schokken opgevangen.

  Cart