fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is Mortons Neuroom/ Mortons Neuralgie?

Er zit geen verschil tussen Mortons neuroom en Mortons neuralgie. Bij beide aandoeningen gaat het om een beknelde zenuw in de voorvoet. Een neuroom is een goedaardig gezwel van een zenuw. Het gaat om een verdikte zenuw die meestal tussen de derde en vierde teen ligt. Door teveel druk op de voet ontstaat er irritatie aan de zenuw wat vaak leidt tot een branderige of stekende pijn aan de bovenkant van de voet dit kan dan weer uitstralen naar de tenen wat een doof gevoel kan geven.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen Mortons Neuroom

De zenuw beknelling tussen de 3e en 4e middenvoetsbeentje kan een branderige of stekende pijn geven. Ook kunt u een doof gevoel in de tenen ervaren. Mortons neuroom kan ontstaan door:

 • Een platvoet of holvoet
 • Een verkeerde voetstand
 • Het dragen van te nauwe schoenen
 • Het dragen van hakken
 • Te veel lopen op de zijkant van uw voeten

Wat voor een pijn kunt u ervaren:

 • Meer pijn tijdens het lopen (doof gevoel)
 • Stekende pijn tussen de tenen en in de voorvoet
 • Doof gevoel in de tenen

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing tegen Mortons Neuroom?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de klachten van een Mortons Neuroom te verminderen. U kunt bijvoorbeeld de voeten trainen. Door het trainen van uw voeten versterkt u uw voetspieren wat uw voet soepeler maakt. Daarnaast zorgt het trainen van de voeten ook voor een stabielere voetstand. Ook het dragen van ruimere schoenen in combinatie met de Fusselastic steunzolen kan verlichting geven aan de klachten van Mortons neuroom. Door het kussentje van de Fusselastic steunzool komen zowel de voorvoet als de tenen helemaal vrij te liggen in de schoen. Hierdoor komen de 3e en 4e zenuw in het middenvoetsbeentje vrij te liggen en kunnen de pijnklachten worden verlicht.

Fusselastic VS reguliere steunzool

De aandoening Mortons neuroom zorgt ervoor dat de zenuwen bekneld zijn waardoor de bloedomloop niet optimaal is.

Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog / podotherapeut die vaak hard en statisch is, is de Fusselastic steunzool een dynamische/ verende steunzool die voor de juiste ondersteuning onder de voeten zorgt. De steunzool kan in geval van een slechte doorbloeding ervoor zorgen, door middel van de verende werking, dat de bloedsomloop weer gestimuleerd wordt. De vering in de steunzool zorgt ervoor dat de spieren weer actief meebewegen. Doordat de doorbloeding weer optimaal is, wordt het gevoel in de tenen ook weer beter, aangenamer en minder pijnlijk. De verende werking van de steunzool zorgt er ook voor dat de voeten hun natuurlijke verende beweging weer terugkrijgen. De pezen & spieren worden gestimuleerd en blijven in goede conditie. Tijdens het lopen worden schokken opgevangen.

  Cart