fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is een holvoet?

Als de holte van de voet erg hoog of hol is spreekt men van een holvoet (of per cavus). Op iedere leeftijd en in één – of beide voeten kan deze aandoening voorkomen. Bij een holvoet wordt het lichaamsgewicht niet gelijkmatig verdeeld over de hele voet waardoor u bij het lopen, staan en rust meer gewicht op de bal van de voet en hiel legt. Deze onevenwichtigheid veroorzaakt verschillende symptomen.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen met een holle voet

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen holvoet

Doordat een holvoet voor meer druk op verschillende plekken in de voet zorgt, kan het voorkomen dat u meer eeltvorming ervaart op de voeten. Het gebruik van steunzolen kan ervoor zorgen dat deze druk wordt opgeheven en dat de eeltvorming minder wordt (of verdwijnt) en dat u minder pijn ervaart. De ongelijkmatige verdeling kan leiden tot:

 • Het ontsteken van de scheenbeen
 • Het ontsteken van de voetpees
 • Irritatie van de gewrichtsboog
 • Ontsteking van de gewrichtsboog
 • Pijn aan de achillespees
 • Pijn in de voorvoet
 • Hielspoor

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing voor een holvoet?

Doordat het lichaamsgewicht ongelijkmatig is verdeeld, heeft u meer risico op verschillende pijn gerelateerde klachten in het lichaam. Het wordt aangeraden om niet op een harde ondergrond te lopen. Daarnaast geven steunzolen ook een goede ondersteuning bij een holvoet. De Fusselastic steunzool ondersteund de holte van de voet en hierdoor wordt uw lichaamsgewicht gelijkmatiger verdeeld.

Holvoet zolen

Fusselastic biedt de oplossing als u op zoek bent naar:

Fusselastic VS reguliere steunzool

Bij een holvoet staat er veel druk op bepaalde delen van de voet. Een zooltje helpt de druk beter te verdelen en daarmee klachten te verminderen. Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog/podotherapeut die vaak hard en statisch is, is de Fusselastic is een dynamische/verende steunzool die zorgt dat de voetboog optimaal ondersteund wordt waardoor er minder druk op de hiel komt. Daarnaast is de Fusselastic steunzool een dynamische/verende steunzool waardoor de voet weer zijn natuurlijke verende beweging terug krijgt. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en pezen & spieren in een goede conditie blijven. Tijdens het lopen worden schokken beter opgevangen.

  Cart