fbpx

Nooit meer last van brandende voeten

brandende voeten

Wat zijn brandende voeten?

Brandende voeten kunnen ontzettend vervelend zijn, vooral als het een hinderende factor is in uw dagelijks leven. Lang staan of lopen is uit den boze en normaal naar werk gaan is een zware of zelfs onmogelijke opgave. Vaak zit er geen ernstige oorzaak achter en is het probleem op te lossen met bijvoorbeeld op maat gemaakte steunzolen. De voetspecialisten van Fusselastic helpen u graag bij het vinden van een oplossing voor brandende voeten.

voetklachten hulp

Hoe ontstaan branderige voeten?

Een brandend gevoel in de voeten kan verschillende oorzaken hebben en is vaak een symptoom van een andere aandoening. Het kan bijvoorbeeld ontstaan door een slechte doorbloeding, auto-immuunziekten, schade aan zenuwen en reuma. Het is daarom verstandig om bij brandende voeten altijd hulp te vragen aan een professional, zodat de juiste oorzaak achterhaald kan worden. Als de branderige voeten op zichzelf het probleem zijn, dan is het probleem relatief makkelijk te verhelpen. Slecht passende schoenen, schimmelinfecties en te lang op uw voeten staan en lopen kunnen allen een boosdoener zijn. Ook een ongelijkmatige drukverdeling doet niet veel goeds voor uw voeten. Kortom: het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat er een passende oplossing voor brandende voeten kan worden gezocht.

De eerste stappen om brandende voeten te verhelpen

De steunzolen van Fusselastic helpen u bij het oplossen van de vervelende klachten van brandende voeten. Brandende voeten kunnen vaak het gevolg zijn van overmatige druk op de voetboog. Steunzolen zijn ontworpen om extra ondersteuning te bieden aan de voetboog, waardoor de voet beter wordt uitgelijnd. Dit helpt om de druk gelijkmatig te verdelen en vermindert de spanning op de voetboog, waardoor de brandende sensatie wordt verminderd. Door brandende voeten effectief te behandelen met steunzolen, kun je voorkomen dat verdere schade aan de voeten optreedt. Langdurige druk en wrijving kunnen leiden tot meer ernstige voetproblemen, en steunzolen kunnen helpen dit te voorkomen.

Daarnaast hebben de steunzolen van Fusselastic ook andere voordelen:

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Voetspecialist komt langs aan huis voor een persoonlijke voetmeting
 • Activeren de doorbloeding in de voet
 • Gaan 5+ jaar mee wat zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen brandende voeten

Als u last heeft van brandende voeten dan herkent u zich wel in de omschrijving dat u het gevoel heeft dat uw voeten in brand staan. De intensiteit van voetklachten varieert van persoon tot persoon, de een heeft enkel een lichtelijke irritatie, de ander kan er zelfs niet eens van slapen. Concrete symptomen bestaan uit overgevoelige voetzolen die zeer doen bij het aanraken ervan en overmatig zweten. Ook kunt u last hebben van jeuk aan de voeten en een tintelend gevoel.

 • Warm of heet gevoel onder voet
 • Tintelend of gevoelloosheid van de voet
 • Rode voeten
 • Veel last van wondjes, blaren of overtollig eelt

In 3 stappen van brandende voeten af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting
Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen
Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen
Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Brandende voeten
Wat is de oplossing voor brandende voeten? – Behandeling brandende voeten

De ongelijkmatige drukverdeling op de voet door te lang staan of lopen, soms in combinatie met slecht passende schoenen, kan worden opgelost door Fusselastic steunzolen. Door het veerkrachtige materiaal dat wij gebruiken voor onze zolen, wordt het drukverschil door uw lichaamsgewicht opgevangen. Daarnaast zorgt de schokbrekende vering voor een perfecte ondersteuning. De inlegzolen worden speciaal voor uw voeten op maat gemaakt. Onze consulenten komen bij u aan huis om afdrukken te maken van uw voeten. Door de afdrukken wordt goed zichtbaar hoe de belasting van de voeten is verdeeld. Aan de hand hiervan kunnen wij de perfecte pasvorm voor u bepalen. Zo helpen de voetspecialisten van Fusselastic u met de perfecte oplossing tegen brandende voeten.

Fusselastic steunzolen versus reguliere steunzolen

Bij brandende voeten is het belangrijk dat de drukverdeling gelijkmatig over de voet wordt verdeeld. Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog/podotherapeut – die vaak hard en statisch is – is de Fusselastic zool een dynamische en verende steunzool die zorgt dat de voetboog optimaal ondersteund wordt waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Door de verende werking van de Fusselastic steunzolen krijgt de voet weer zijn natuurlijke verende beweging terug. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en pezen & spieren eventueel helen en in een goede conditie blijven. Tijdens het lopen worden schokken opgevangen, waardoor de Fusselastic steunzool niet alleen een oplossing voor branderige voeten is, maar ook nog eens bijdraagt aan uw loopcomfort. Maak nu vrijblijvend een afspraak bij u thuis met één van onze voetspecialisten en ervaar onze steunzolen van dichtbij!

  Cart