fbpx

Nooit meer last van brandende voeten

voetklachten hulp

Wat zijn brandende voeten?

Heeft u last van brandende voeten? Dat kan ontzettend vervelend zijn, vooral als het een hinderende factor is in uw dagelijks leven. Lang staan of lopen is uit den boze en normaal naar werk gaan is een onmogelijke opgave. Vaak zit er geen ernstige oorzaak achter en is het probleem op te lossen met bijvoorbeeld inlegzolen. De specialisten van Fusselastic helpen u graag bij het vinden van een oplossing voor brandende voeten.

Hoe ontstaan branderige voeten?

Een brandend gevoel in de voeten kan verschillende oorzaken hebben en is vaak een symptoom van een andere aandoening, maar lang niet altijd. Het kan bijvoorbeeld ontstaan door een slechte doorbloeding, auto-immuunziekten, schade aan zenuwen en reuma. Het is daarom verstandig om bij brandende voeten altijd hulp te vragen aan een professional, zodat de juiste oorzaak achterhaald kan worden.

Als de branderige voeten op zichzelf het probleem zijn, dan is het probleem relatief makkelijk te verhelpen. Slecht passende schoenen, schimmelinfecties en te lang op uw voeten staan en lopen kunnen allen een boosdoener zijn. Ook een ongelijkmatige drukverdeling doet niet veel goeds voor uw voeten. Kortom: het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat er een passende oplossing voor brandende voeten kan worden gezocht.

De eerste stappen om te lopen zonder branderige voeten

De steunzolen van Fusselastic helpen u bij het oplossen van de vervelende klachten van brandende voeten. Daarnaast hebben de zolen andere voordelen:

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen brandende voeten

Brandende voeten worden ook wel het burning feet syndrome genoemd. Heeft u hier last van, dan herkent u zich wel in de omschrijving dat u het gevoel heeft dat uw voeten in brand staan. De intensiteit varieert van persoon tot persoon: de een heeft enkel een lichtelijke irritatie, de ander kan er zelfs niet eens van slapen. Concrete symptomen bestaan uit overgevoelige voetzolen die zeer doen bij het aanraken ervan en overmatig zweten. Ook kunt u last hebben van jeuk aan de voeten en een tintelend gevoel.

 • Warm of heet gevoel onder voet
 • Tintelend of gevoelloosheid van de voet
 • Rode voeten
 • Veel last van wondjes, blaren of overtollig eelt

In 3 stappen van brandende voeten af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting
Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen
Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen
Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing voor brandende voeten? – Brandende voeten behandeling

De ongelijkmatige drukverdeling op de voet door te lang staan of lopen, soms in combinatie met slecht passende schoenen, kan worden opgelost door Fusselastic inlegzolen. Door het veerkrachtige materiaal dat wij gebruiken voor onze zolen, wordt het drukverschil door uw lichaamsgewicht opgevangen. Daarnaast zorgt de schokbrekende vering voor een perfecte ondersteuning.

De inlegzolen worden speciaal voor uw voeten op maat gemaakt. Onze consulenten komen bij u aan huis om afdrukken te maken van uw voeten. Door de afdrukken wordt goed zichtbaar hoe de belasting is verdeeld op uw voeten. Aan de hand hiervan kunnen wij de perfecte pasvorm voor u bepalen. Zo helpen de specialisten van Fusselastic u met de perfecte oplossing brandende voeten.

Zooltjes voor brandende voeten

Fusselastic biedt de oplossing voor branderige voeten met de unieke zooltjes. De steunzolen voor branderige voeten zorgen namelijk voor:

 • Verminderde druk bij uw voorvoet
 • Ondersteuning aan middenvoetsbeentjes
 • Ontlasting van middenvoetsbeentjes
 • Een massage van de voorvoet tijdens het lopen

Fusselastic VS reguliere steunzool

Bij branderige voeten is het belangrijk dat de drukverdeling gelijkmatig over de voet wordt verdeeld. Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog/podotherapeut – die vaak hard en statisch is – is de Fusselastic zool een dynamische/verende steunzool die zorgt dat de voetboog optimaal ondersteund wordt waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast is de Fusselastic steunzool een dynamische/verende steunzool waardoor de voet weer zijn natuurlijke verende beweging terug krijgt. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en pezen & spieren in een goede conditie blijven. Tijdens het lopen worden schokken opgevangen, waardoor de Fusselastic steunzool niet alleen een oplossing voor branderige voeten is, maar ook nog eens comfortabel te gebruiken is.

  Cart