fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is een doorgezakte voet of spreidvoet?

Een doorgezakte voet of spreidvoet is hetzelfde. Een spreidvoet wordt namelijk ook wel een doorgezakte voet genoemd. We spreken van een doorgezakte voet als de voorvoetboog doorzakt. De middenvoetsbeentjes zakken naar beneden en de tenen spreiden zich, hierdoor wordt de hele voet langer en de voorvoet breder. Op den duur gaat de voet knellen in de schoen.

Zet vandaag nog de eerste stap om weer pijnvrij te lopen

 • Slechts 1 mm dik en passen in vrijwel iedere schoen
 • Op maat gemaakt op basis van een persoonlijke voetafdruk & gewicht
 • Optimale drukverdeling
 • Activeren de doorbloeding
 • Gaan 5 jaar of zelfs langer mee
 • 5 jaar garantie

Onze Fusselastic specialisten zijn actief in heel Nederland. Zij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om meer informatie te geven over de Fusselastic steunzolen.

Symptomen doorgezakte voet

Bij een doorgezakte voet wordt de veerkracht van uw eigen voet minder waardoor de voet doorzakt in het midden, als gevolg dat de voet langer en breder wordt. U heeft dan het gevoel dat de schoenen “kleiner” worden omdat de voet groter is geworden. Een doorgezakte voet kan een pijnlijke, brandende of tintelend gevoel geven, met name onder of op de voorvoet. Doordat de voet ongelijkmatig verdeeld is kunnen er eelt en likdoorns ontstaan op de bal van de voet. Als u last heeft van een doorgezakte voet kunnen ook andere lichaamsdelen klachten geven, zoals:

 • Onderbenen
 • Kuit
 • Voetboog
 • Binnenkant van de enkel
 • Voeten kunnen stijf aanvoelen
 • Knie
 • Heup

Ook kunt u andere (secundaire) voetklachten krijgen, zoals:

 • Hallux Valgus
 • Mortons Neuralgie
 • Rug- en knieklachten

In 3 stappen van uw problemen af:

Zolen van Fusselastic zijn maatwerk – iedere voet is immers uniek. Onze consulenten maken een nauwkeurige, persoonlijke voetafdruk. Door middel van geavanceerde meettechnieken worden uw steunzolen precies op maat gemaakt.

Gratis voetmeting

Maak een afspraak: onze consulent komt op een moment naar wens bij u thuis voor een heldere uitleg en het maken van een persoonlijke voetafdruk.

Proeflopen op modelzolen

Ervaar tijdens het consult de modelsteun- zolen. Laat daarbij meteen uw voeten gratis meten: de blauwdruk voor uw zolen op maat.

Weer prettig lopen

Met de blauwdruk gaan we aan de slag. Ongeveer 3 tot 4 weken na het consult loopt u al fijn rond met uw verende steunzolen.

Wat is de oplossing tegen een doorgezakte voet?

Specifieke oefeningen kunnen helpen om de symptomen van een doorgezakte voet te voorkomen. Hierbij kan een fysiotherapeut helpen. Het aanschaffen van steunzolen kunnen er ook voor zorgen dat de klachten verminderen of erger worden. De verende steunzolen van Fusselastic zorgen ervoor dat de doorgezakte voet weer teruggebracht wordt naar de natuurlijke en juiste stand. Het voetkussentje van de Fusselastic steunzool zorgt ervoor dat de bal van de voet en de tenen vrij komen te liggen en dat zo eventuele beknellingen worden opgeheven. De masserende werking van het voetkussentje en de verende werking zorgen er ook voor dat de doorbloeding van de voet wordt geactiveerd en bevorderd het herstel.

Fusselastic VS reguliere steunzool

Bij een doorgezakte voet wordt de veerkracht van uw eigen voet minder waardoor de voet doorzakt in het midden, als gevolg dat de voet langer en breder wordt.

Ten opzichte van een reguliere steunzool van de podoloog / podotherapeut die vaak hard en statisch is, is de Fusselastic steunzool een dynamische/ verende steunzool die voor de juiste ondersteuning zorgt in het midden van de voet. Zo wordt de voet weer in de juiste stand gebracht. Door de ondersteuning in het midden van de voet kan de voet dus ook niet meer doorzakken. De vering in de steunzool zorgt ervoor dat de spieren weer actief mee bewegen en dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Daarnaast heeft de verende werking effect op het terugbrengen van de natuurlijke beweging van de voet. De pezen & spieren worden gestimuleerd en blijven in goede conditie. Tijdens het lopen worden schokken opgevangen.

  Cart