fbpx

Handleiding

Hartelijk dank dat u de e.b. Fusselastic heeft aangeschaft. Deze is met veel zorg voor u geproduceerd. Voordat u uw eigen e.b. Fusselastic gaat gebruiken, is het belangrijk deze gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen. Dit is een vernieuwde versie van de oude gebruiksaanwijzing met meer foto’s. Hierdoor hopen wij het gebruik van e.b. Fusselastic beter uit te kunnen leggen. Wij zijn dan ook erg beniewd hoe de gebruiksaanwijzing bij onze klanten wordt ontvangen. We zouden het op prijs stellen als u ons zou willen laten weten, wat uw bevindingen zijn.

Maar vooral hopen wij dat u veel loop plezier zult beleven aan uw e.b. Fusselastic.

Foto

Bovenkant:
Grijs 
is voor dagelijks gebruik. Ons advies is om hier het meest gebruik van te maken en deze in het begin in alle schoenen te gebruiken, ook in laarzen, sport-en werkschoenen.

Foto

Bovenkant:
Paars 
kunt u het beste pas na twee tot drie maanden gaan gebruiken, tenzij uw consulent anders heeft geadviseerd. Gebruik de paarse pelotten in laarzen, sport-werk-en wandelschoenen.

Foto

Onderkant: 
De onderkant van de pellot is bruin en kunt u herkennen aan de letter ‘L’ voor links en ‘R’ voor rechts.

Foto

Bovenkant: de e.b. Fusselastic komt met de hiernaast afgebeelde kant naar boven in de schoen te liggen. De onderkant is te herkennen aan de gegraveerde tekst en aan de ‘L’ voor links en de ‘R’ voor rechts

De e.b. Fusselastic moet helemaal achter in de schoen liggen. De zool vult de schoen niet tot aan de voorkant. Uw tenen liggen vrij.

Tip 1: leg de e.b. Fusselastic onder de binnenzool van uw schoen voor meer comfort. De binnenzool moet flexibel zijn, geen kurk laag en/of voetbed hebben. Heeft uw schoen geen binnenzool? Leg er dan een inlegzool overheen.

Tip 2: als u panty kniekousjes draagt, kan de e.b. Fusselastic glad aanvoelen. Een inlegzool van badstof kan dit verhelpen.

Tip 3: als u nieuwe schoenen gaat aanschaffen neem dan uw e.b. Fusselastic mee. Pas de schoenen eerst zonder en daarna met de e.b. Fusselastic zolen. Let er op dat de schoenen rond uw hak nauwsluitend zitten, zodat uw voeten niet uit de schoenen kunnen glippen.

Tip 4: de e.b. Fusselastic zolen kunnen ook in open schoenen worden gedragen. Het is ook geen probleem om de e.b. Fusselastic met blote voeten te dragen.

We hebben diverste inlegzolen en andere accessoires in ons assortiment. Neem a.u.b. contact op met onze klantenservice en informeer naar de mogelijkheden.

Foto

U heeft het klittenband nodig in open schoenen en als de e.b. Fusselastic zolen gaan schuiven in dichte schoenen.

1x zwarte klittenband 
Het zwarte klittenband plakt u op de onderkant van de e.b. Fusselastic zolen, te herkennen aan de gegraveerde tekst. Eventuele productieresten moeten worden verwijderd, zodat het klittenband goed blijft plakken. Ontvet de e.b. Fusselastic zolen met ammonia. Plak het klittenband zoals afgebeeld op de onderkant van de e.b. Fusselastic.

Foto

3x wit klittenband
In het zakje met klittenband zitten 3 paar wit klittenband. Deze plakt u in de schoenen. Zorg ervoor dat de schoen bij de hiel stofvrij en schoon is, zodat het klittenband zich goed kan hechten.

Gebruik

Opbouwen & gewenning 
We adviseren u om in de gewenningsperiode vooral naar uw eigen gevoel te luisteren. Mensen die al eerder steunzolen hebben gehad, wennen sneller aan de e.b. Fusselastic zolen dan mensen, die voor het eerst steunzolen gaan gebruiken. Sommige mensen zijn na twee uur al gewend aan de zolen, bij anderen kan dit een aantal weken duren. Als u voor het eerst steunzolen draagt, ga dan niet meteen de hele dag op de zolen lopen. Leg de e.b. Fusselastic zolen de eerste dag ‘s morgen, ‘s middags en ‘s avonds één uur in uw schoenen. Bouw dit in de loop van één week geleidelijk aan op. Denk erom dat u het niet forceert. Het dragen van de e.b. Fusselastic zolen kan tijdelijk voor spierpijn zorgen, dit gaat vrij snel weer over. Als uw voeten moeite hebben met het wennen aan de e.b. Fusselastic zolen, neemt u dan ook eens één of twee dagen rust en probeer het daarna opnieuw.  

    Cart