fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is Ischias?

Ischias is een aandoening die genoemd is naar de grote zenuw, de nervus ischiadicus, die van de rug naar de bovenbenen loopt. Bij irritatie door te veel druk op deze zenuw ontstaat pijn in de (lage) rug en in de benen. Oorzaken van Ischias zijn niet goed functionerende gewrichten, verkeerd gebruik van spieren, kou of een ontsteking.

Welke klachten geeft Ischias?

Ischias zorgt voor een meestal eenzijdige zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in het been. Deze pijn varieert van licht tot zeer hevig en kan stekend of branderig aanvoelen. Behalve de pijn zijn ook andere klachten mogelijk zoals spierzwakte, spierkramp en een verdoofd gevoel of tintelingen in been, voet en/of tenen.

Wat is de oplossing voor lage rugpijn door Ischias?

Aangezien een verkeerde houding en daardoor overbelasting van de rug vaak de onderliggende oorzaak is van Ischias, kunnen de steunzolen van Fusselastic het herstel van Ischias bespoedigen. Fusselastic steunzolen zorgen er namelijk voor dat de voeten weer in de juiste positie komen te staan. Daardoor worden zowel de voet, de knie als de pijnlijke rug ontlast. Daarnaast zorgt de verende werking van deze steunzolen ervoor dat het hele lichaam weer in balans komt.

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart