fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is een Mortons neuroom?

Een neuroom is een goedaardig gezwel van een zenuw. Bij een Mortons neuroom gaat het om een verdikte zenuw die meestal tussen de derde en vierde teen ligt. Irritatie van deze zenuw door te veel druk op de voet is vaak de oorzaak van een Mortons neuroom. Bij vrouwen komt dit neuroom acht tot tien maal vaker voor dan bij mannen.

Welke klachten geeft een Mortons neuroom?

Een Mortons neuroom veroorzaakt pijn tussen de derde en de vierde teen of tussen de vierde en de vijfde teen. Dit is een branderige of stekende pijn die kan uitstralen naar de tenen. Deze pijnklachten nemen toe tijdens het lopen.

Wat is de oplossing voor een Mortons Neuroom?

Eventueel kan het Mortons neuroom operatief verwijderd worden. Vaak is dat echter niet nodig. Het dragen van ruime schoenen in combinatie met Fusselastic steunzolen is een eenvoudiger oplossing bij pijnklachten vanwege een Mortons neuroom. Door het kussentje aan de voorzijde van de Fusselastic steunzool komen zowel de voorvoet als de tenen helemaal vrij te liggen in de schoen. Hierdoor komt de verdikte zenuw meestal ook wat meer vrij te liggen en kunnen de pijnklachten door het Mortons neuroom verminderen.

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart