fbpx

Meer levenslust met gezonde voeten

Wat is hielspoor?

Heeft u sinds kort of juist al langdurig last van een scherpe pijn in uw hiel? Misschien bent u tijdens uw zoektocht op het internet de term ‘hielspoor’ wel tegengekomen. Maar wat is hielspoor nu precies? Wat zijn de symptomen, hoe ontstaat het en, misschien wel het belangrijkst, hoe wordt hielspoor behandeld? De specialisten van Fusselastic helpen u graag met al uw vragen over hielspoor. Wij geven u het antwoord op uw vraag: wat is hielspoor?

Wat is hielspoor? Symptomen en oorzaken

Maar wat is hielspoor nu precies? Een hielspoor is een verkalking of verbening van de aanhechting van de fascie aan het hielbeen. In andere woorden: er ontstaat een stukje verkalking waar de voetzoolpees aan het hielbeen vastzit. Deze verkalking ontstaat wanneer de hiel wordt overbelast. Het gevolg is een irritante, felle en scherpe pijn aan de hiel tijdens het staan of lopen.

Hielspoor wordt met name veroorzaakt door overbelasting van de voetzoolpees. Deze overbelasting kan ontstaan door bijvoorbeeld overgewicht, slechte schoenen zonder vering of demping, langdurig staan of lopen of een ander probleem specifiek gerelateerd aan de voeten. Zo kunnen een afwijkende vorm of stand van de voeten, zoals holle voeten of juist platvoeten, of een verkeerde manier van lopen ook boosdoeners zijn.

Hielspoor behandelen met Fusselastic steunzolen

Hielspoor kan geen kwaad, maar het is wel belangrijk dat de pijn zo snel mogelijk verholpen wordt. Bij hielspoor problemen is het erg belangrijk dat de druk op de hiel wordt verminderd, zodat het herstel sneller kan verlopen. De steunzolen van Fusselastic bieden u de oplossing. Onze steunzolen zijn hoogontwikkelde, elastische steunzolen die schokken dempen en gelijktijdig uw voeten masseren. Geen enkele andere steunzool of schoeisel heeft hetzelfde effect als Fusselastic. Zo heeft u geen last meer van uw hielspoor!

De steunzolen worden speciaal voor uw voeten op maat gemaakt. Onze consulenten komen bij u aan huis om afdrukken te maken van uw voeten. Door de afdrukken wordt goed zichtbaar hoe de druk is verdeeld op uw voeten. Aan de hand hiervan kunnen wij de perfecte pasvorm voor u bepalen. Zo helpen de specialisten van Fusselastic u met het behandelen van hielspoor.

Interesse in hielspoor behandelen met de steunzolen van Fusselastic?

Heeft u last van hielspoor en wilt u graag meer informatie over voetklachten en de inlegzolen van Fusselastic bij u thuis? Vraag dan gratis de vrijblijvende offerte aan op onze website of plan een consult in. Heeft u vragen over ons product of uw klachten? Neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen, mailen of ons contactformulier in te vullen.

Wat is hielspoor?

Fusselastic B.V.
Hengelosestraat 541
7521AG Enschede
Nederland
Tel Nederland: 053 – 82 00 810
Tel België: 015 – 480 566

Waarom Fusselastic steunzolen:

 Slechts 1mm dik en passen in elke schoen
 Op maat gemaakt voor uw voetafdruk en gewicht
 Optimale drukverdeling voor uw voeten
 Eenmalige investering, jarenlang loopplezier
 Gemiddelde levensduur van 10 jaar
 Tienduizenden klanten gingen u reeds voor

    Cart